Maffe Meiden in Marokko
Door: lizet
Blijf op de hoogte en volg lizet
18 Augustus 2008 | Nederland, Medemblik
Ik zal even in vogelvlucht de avonturen van de maffe meiden in marokko met jullie delen!
Zaterdagnacht van om 2 uur stonden Nana en ik al op Schiphol en na een bezoek aan de Starbucks zijn we smorgens naar Marrakech gevlogen! Na een ontvangst in onze schattige Riad met muntthee hebben we die zondag heel veel rondgelopen in de stad en veel gezien! Maandag naar Jardin Marjorelle geweest (tuinen ontworpen door Yves Saint Laurent), daarna in de nieuwe stad rondgelopen en daarna nog naar een Paleis en een oude koranschool geweest. Dinsdag een dagje naar Vallei met watervallen geweest, heerlijk om even buiten die warme stad te zijn. En leuk om het plattelandsleven te zien.
Woensdag de trein naar Rabat genomen! Ook daar heel veel rondgelopen op zoek naar n restaurant... En uiteindelijk zijn we door een marokkaans stel meegenomen om ergens te eten! Donderdag eerst een beetje site-seeing in de stad waarbij we nog door een arabische televisie zijn gefilmd bij de Hassan toren.. Smiddag op het drukke strand van Rabat gelegen waar we nogal werden bekeken....
Vrijdag met een kater in de trein naar Fes. Gelukkig deze keer een heel relaxte trein met Airco!
In fes hadden we een heerlijk hotelletje met zwembad! Dus hebben we eerst maar es een duik genomen. Zaterdag hebben we de oude stad bezocht met kleine krioelende straatjes, heel veel winkeltjes, moskees, de stinkende leerlooierijen en veel ouderwetse ezelskarren! Smiddags weer even een duik genomen en savonds de nieuwe stad (wat een tegenstelling!) bezocht, om te eten en even rond te wandelen.
De zondag hebben we echt zondags besteedt! Eerst naar een lekkere hammam waar we helemaal zijn schoon gestoomd, gescrubt, en ingesmeerd met klei! Daarna hebben we lekker gerelaxed bij het zwembad!
Maandag de trein naar Tanger genomen! In Tanger woont Gaetan, de vriend van Nana en daar werden we heel gastvrij ontvangen. ‘s Avonds even een wandeling door Tanger gemaakt.
Dinsdag zijn we naar Larache gegaan aan het strand en daar zijn we tot donderdag gebleven, het was klein en er was niet veel te doen, maar het strand en de golven waren heerlijk! En natuurlijk moesten we ook nog n beetje bruin worden!
Donderdag zijn we terug gegaan naar Tanger, waar we savonds weer lekker hebben geflaneert! Vrijdag nog een beetje geshopt, en savonds lekker uit eten geweest.
Zaterdag met de boot naar Tarifa in Spanje, en vanaf Tarifa via Algeciras met de bus naar Malaga waar we uiteindelijk pas savonds aankwamen. Die avond hebben we Malaga nog een beetje verkent, en zondagochtend vlogen we vanaf malaga weer terug naar Schiphol! Na een afsluitend bezoekje aan de Starbucks hebben we allebei de trein gepakt naar huis...
Het waren twee heerlijke weken, die echt omvlogen! Het was een hele goede combinatie van veel doen en zien maar ook genoeg tijd nemen om te relaxen! Jammer dat we niet naar de Sahara zijn geweest maar daar hadden we geen tijd voor. Marokko is een heel mooi land met een hele eigen sfeer en cultuur. Er is heel veel moois te zien en je waant je in een andere wereld! Vooral de oude stadsdelen met de kleine kroelende straatjes waar oude ambachten worden beoefent, waar je prachtige dingen kunt kopen, waar allerlei kruiden te ruiken zijn en je dan opeens bij een moskee uitkomt met van die typische blauw met witte tegeltjes, en andere prachtige decoraties! Aan de andere kant zijn er ook nieuwe moderne stadscentra, en vooral Tanger deed veel moderner aan en deed me veel aan spanje denken. De mensen zijn heel aardig en behulpzaam hoewel we heel veel mensen hebben afgewimpeld omdat er ook genoeg mensen zijn die gewoon geld aan je willen verdienen, en natuurlijk al het mannelijk aandacht... want dat krijg je met twee meiden! En de slechte reputatie van Marokkanen in Nederland is ook daar bekend.... maar deze twee weken Marokko heeft mijn mening over het land en de mensen in ieder geval positief beinvloed!
Ik zal weer fotos op mijn hyves plaatsen:
Het volgende bericht zal vanuit Suriname komen waar ik op 3 september heen vlieg!
Kusjes!!
19 Augustus 2008 - 06:53
Nana:
Cool :) -
19 Augustus 2008 - 07:13
Bart.:
Hmmm.., zouden 'mannen' ook zoveel aand8 trekken/krijgen daar ... (van de dames dan welteverstaan)? Misschien iets voor Pé en mij ? Hoewel .., 't is wel een pokke-eind rijje op d'n moteur. Mooie ervaring geweest dus, leuk om te lezen... C U -
19 Augustus 2008 - 10:54
Suuz:
zo dat zijn puur wat foto's!! mooi!
19 Augustus 2008 - 11:58
Marijke:
Zo te zien hebben jullie weer genoten, ziet er fantastisch uit hoor !!!
XXX mama -
19 Augustus 2008 - 20:06
Gezinus:
Ik ben er weer helemaal als ik het lees!! Marokko is vlak bij maar zo anders
kus Gezinus -
09 September 2008 - 09:19
Jettie:
heyhey ik lees het verhaaltje nu pas. Wat leuk! en leuke foto's ook!
Groetjes!