December Partymaand! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van lizet velzen - WaarBenJij.nu December Partymaand! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van lizet velzen - WaarBenJij.nu

December Partymaand!

Door: lizet

Blijf op de hoogte en volg lizet

06 Januari 2008 | Suriname, Paramaribo

Daar ben ik dan eindelijk weer eens! Eigenlijk heb ik niet zo heel veel te vertellen maar ik dacht tja het wordt toch weer eens tijd om iets van me te laten horen! Anders voelen jullie je ook zo verwaarloosd!

De Feestdagen zijn weer achter de rug, het is januari 2008!!! December is de Feestmaand hier dus we hebben wel wat leuke feestjes gehad! Ik moest ook wel wat inhalen want de laatste tijd was het stappen wat minder, hoewel Havana Lounge op Donderdag nog steeds wel een beetje vaste prik is!

Zondag 23 december zijn we naar Parbo night geweest. Lustig is hier een organisatie die veel grote feesten organiseert. Ik was nog steeds niet naar een Lustig feest geweest dus het moest er toch van komen.. Helaas viel het een beetje tegen. haha! Maar goed het was wel gezellig!

Toen werd het natuurlijk kerst! Eerste Kerstdag heb ik lekker thuis gerelaxed! Bij elkaar over de hele dag hebben we wel 5 films gekeken! Tussendoor hebben we een beetje gekookt en gegeten! Ons menu: Vooraf: Ceasarsalad. Hoofd: Cordon Blue, sper-zieboontjes en gebakken aardappeltjes. Toetje: Kwarktaart! Haha! Was erg lekker hoor!

Tweede kerstdag moest ik gewoon aan de bak! haha! Toch was het een erg gezellige dag! Het was niet al te druk, en iedereen was in een goede stemming! Na het werk ben ik met een groep uit eten geweest! Dat was ook weer een echt Surinaams feestje! We hebben ongeveer 2 uur op ons eten zitten wachten! haha! Maar goed, het was wel erg gezellig en we zijn daarna nog ff lekker een ijsje wezen eten en lekker op terras gezeten. Daarna ben ik gaan slapen, want ja de volgende dag moest ik ook gewoon weer werken.

En die dag (27e) had ik alweer een feestje! Dit keer bij salsa, normaal hebben we gewoon les op donderdag maar deze keer was er een feestje georganiseerd, met eten drinken en heel veel salsadansen natuurlijk! Een prachtige avond, en om een uur of 2 zijn we nog doorge-gaan naar Havana Lounge! Na een half uurtje in de rij staan waren we binnen en hebben we nog tot laat doorgefeest! Gelukkig had ik onverwachts een dagje vrij gekregen daarna zodat ik een beetje kon bijkomen!

Zaterdag zijn we met een groep naar Jah Cure geweest, een reggaeconcert! Ik had van tevoren even de cd geleend van Nikita zodat ik beetje mee kon zingen! het was weer mooi en daarna zijn we maar gewoon gaan slapen! Zondagavond nog naar Tori Oso geweest, een Surinaams feest met echt Surinaamse muziek waar iedereen dan ook echt Surinaams op danst! Dat wil zeggen schudden en schuren met die billen!

En toen was oudjaar alweer aangebroken! Oudjaarsdag is een groot feest op straat! ‘s Morgens ben ik met Gemma en Jacomijn de stad in gegaan. Al snel richting Domi-neestraat waar de meeste mensen zich verzamelen, daar gebeurt het allemaal. Muziek en optredens en de bekende Pagara’s ( dat zijn lange slierten knalvuurwerk wat voor heel veel herrie en rook zorgt). Die Surinamers vinden het allemaal prachtig! Het was echt tof om mee te maken. En qua sfeer en mensen is het te vergelijken met onze koninginnedag!

Aan het eind van de middag ben ik even naar huis gegaan om eventjes te slapen en te eten. Rond 8 uur waren we bij het Vat waar ‘s avonds het grote feest plaatsvindt. Weer heel veel mensen, muziek en drank! Helaas kon ik daar niet al te lang blijven want ik moest werken vanaf 9 uur bij Zus en zo. Wij zouden opengaan van 10 tot 2. Dit omdat de het feest bij het vat dan stopt omdat de meeste Surinamers dan naar huis gaan om daar met familie de jaarwisseling te vieren. Dus om 9 uur ben ik richting zus en zo gegaan. Al-les klaarzetten en om 10 uur de poort opengedaan, er liepen gelijk al mensen binnen en het werd lekker druk. Het grootste deel van het publiek was stagiaire en daarnaast waren veel van mijn collega’s ook van de party. Ik heb lekker gewerkt achter de bar maar verder was het eigenlijk 1 groot feest. Voor ik het wist was het al 12 uur en tijd voor het aftellen, champagne, iedereen zoenen en natuurlijk ook een Pagara! We hebben de bar even dichtgegooid en zijn eventjes mee gaan feesten! Iedereen waarvan ik hoopte dat die er zou zijn was er ook! Na 12 uur zijn we nog een paar uur doorgegaan, af en toe hard wer-kend en af en toe even ertussenuit om mee te feesten! rond drie uur liep het een beetje leeg en zijn we heel snel schoon gaan maken. Eigenlijk was mijn plan om nog naar Zsa Zsa Zsu te gaan maar het was gezellig met m’n collega’s en ik was ook eigenlijk best wel moe dus ben ik rond half 5 naar huis gegaan en lekker gaan slapen.

1 en 2 januari was ik lekker nog even vrij! Daarna was het weer gewoon aan de slag. Gis-ter zijn we nog eventjes doorgegaan met feesten. Want we hadden een feestje bij Jaco-mijn en Gemma omdat zij binnenkort naar Nederland vertrekken. Daarna ben ik nog naar Ritmo geweest, weer een Lustig evenement. Deze keer was het erg geslaagd! Goede mu-ziek en heerlijk gedanst maar rond half 4 kon ik echt niet meer! Vandaag een lekkere luie zondag en morgen is Fenneriek jarig dus gaan we dat goed vieren.

De rest van de week zal meer in het teken van de voorbereiding van onze vakantie staan! Vrijdagtochtend om 6 uur stijgt namelijk ons vliegtuig naar Aruba op! Vrienden van Fenne-riek hebben een huisje voor ons geregeld, maar omdat dat iets buiten de stad ligt hebben we ook een autotje gehuurd. We blijven tot zaterdag de 19e op Aruba. Op Aruba willen we lekker gaan relaxen, surfen en ik wil graag een dagje duiken. Daarna hebben we nog een paar dagen op Curacao! Dindagavond 22 januari komen we terug in Paramaribo!

En ik telde net even in mijn agenda.... Vanaf dan ben ik nog 10 weken in Paramaribo.... voor jullie klinkt dat misschien lang... voor mij klinkt het heel kort! En er zijn ook nog wel een aantal dingen die ik wil doen...

Goed, dit was het weer voor deze keer. Ik weet dat jullie graag fotos willen zien... maar daar ben ik gewoon te lui en laks voor! haha! nee hoor, er zijn twee redenen waardoor ik bijna geen fotos upload.... ten eerste: ik maak gewoon te weinig fotos... ten tweede: het duurt zo ontiegelijk lang voordat die dingen erop staan... daar heb ik gewoonweg geen zin in en geen geduld voor!

Mijn volgende verhaal schrijf ik na mn vakantie... en zal waarschijnlijk gaan over zon zee strand! meer zoals de Thailand verhalen dus! En dan zal ik ook proberen dan een paar hele mooie tropische foto’s te showen!

Ik ga verder genieten van mijn luie zondag! Tot de volgende keer!!

Dikke kus!

• 06 Januari 2008 - 20:43

Tamara:

celebrations!!!!!
    leuk, leuk, leuk al die feestjes.
    ik ben weer verschrikkelijk jaloers. Dus ben ik mijn nieuwe plannen alweer ana t smeden. de stewardessjob op de trein is weer bezig. snowboarden over 2 weken. en misschien.... master in spanje :D
    ik ga je gauw uitgebreid mailen
    ciaooo

• 06 Januari 2008 - 20:45

Marijke:

HAHA, eindelijk foto's, kijk er nu al naar uit !!! Sorry..............HAHA !!!

Liefs mama en Pe xxxxxxxxxxx

• 07 Januari 2008 - 17:56

Jettie:

hoi Lizet! leuk verhaal! maak er nog een leuke 10 weken van en veel plezier op aruba!
    Wel veel foto's maken hoor, want dat is leuk voor later.

Groetjes Jettie

• 07 Januari 2008 - 23:00

Nana:

haaai lieverd!!
    ooow, ik ben verdomde jaloers!klinkt goed al je feestjes ;) en ik wost niet dat je zo lang op vakantie ging, lekker man!en jet heeft gelijk, wel een beetje foto's maken, das leuk, kun je lekker bij wegdromen :)
    dikke kus!
    en als je terug bent mag je me eens even laten zien hoe jij met die bilen schudt en schuurt ;)

• 16 Januari 2008 - 20:11

Uncle B.:

Yoo Lizet .., godskolere .., zo te lezen vermaak je je prima ! En dan nog effies naar de eilanden... Alles beter dan de Hollandsche winter hier: veel wind en regen en toch al gauw zo'n tien graden... Met 'n beetje mazzel is het enigszins voorjaar wanneer je terugkomt... Goeie planning trouwens .., nou kun je helaas niet eens effe helpen bij Suuz' d'r verhuizing ! Nee hoor, geintje. Maak d'r nog wat van, want 'time flies when you're havin' fun !'. En aan 'fun' geen gebrek...?!
    C U Bart, Ingrid, Frank & Luuk.