nieuws!
Door: lizet
Blijf op de hoogte en volg lizet
02 November 2007 | Suriname, Paramaribo
Hoe gaat het met jullie? Hier gaat alles helemaal goed! Het werken gaat nog steeds lekker en af toe leuke uitstapjes, verder lekker stappen met de mensen die we hier hebben leren kennen.
ik waarschuw jullie alvast vooraf, het is weer een heel lang verhaal geworden...
Mijjn laatste update op de site was eind september. Ik vertelde daarin al dat we naar een reggae feest zouden gaan. Dit was echt een groot succes! In het flamboyant parc was een concert van Capleton en Turbulence, hier twee bekende reggae artiesten. Rond tien uur kwamen we aan en we werden bij de poort opgehaald door mijn collega Nikita. Hij was er namelijk al een tijdje met nog wat andere collegas van mij. In het voorprogramma stonden wat surinaamse artiesten en daarna kwamen de echte optredens. Wat een sfeer!!! We waren een van de weinige bakras, verder waren er vooral veel negers met rasta's. We waren wel erg blij dat we met mijn collegas waren want de mannen vonden ons razend interresant natuurlijk. Deze avond was echt iets om hier mee te maken, de sfeer, de muziek en de mensen. Wel liep het concert wat anders af dan hier bij ons. Om 2 uur precies stopte het gewoon .. geen "we want more" oid.. gewoon naar huis met zn allen! Maar goed het was een avond om niet te vergeten!
Het weekend daarna 6/7 oktober was ook weer een heerljk weekend. Vrijdagavond lekker gedanst en gefeest in La-Caff, een klein cafeetje met veel nederlanders en nederlandse meezingers. Zaterdagavond was er een feest in Starz, ook heel erg gezellig en het was dan ookk erg laat geworden. Die zondag zijjn we met een groep van 9 mensen naar White Beach gegaan. We werden al redelijk om tijjd opgehaald door onze vaste taxi chauffeur Bryan en na een uurtje rijden waren we op white beach. White Beach is een opgespoten strand aan de Suriname Rivier waar je heerlijk kunt relaxen. We hebben lekker gezwommen, gerelaxed en bijgekomen van de zaterdagavond. Maar 's middags om een uur of 3 begon het flink te regenen en hebben we de rest va nde dag in een hut gescholen, en in hangmatten gehangen. Echt een lekkere zondag, bij terugkomst nog even langs de mac donalds voor het avondeten.. en het weekend was alweer voorbij!
De twee weken daarna heb ik vooral veel gewerkt. Op donderdag meestal naar uptown of havana lounch voor de salsa-avond en vrijdag of zaterdag starz of Zsa Zsa Zsu. 19 oktober vertrok de chef-kok Ilja voor een weekendje naar Raleighvallen en omdat verder alleen Nikita en ik werkzaam zijn in de keuken heb ik met hem de keuken geruled! op vrijdag hadden we onverwachts nog een vrijdagmiddag borrel tot een uur of 8 , zaterdag dus weer in de keuken, 's avonds wezen stappen. Zondag was het een erg regenachtige zondag en hebben we echt alleen maar thuis gezeten. En ook maandag weer in de keuken gestaan. Het was een druk weekend maar wel erg gezellig.
Vorig weekend ben ik zelf weer op trip gegaan. Deze keer naar Blanche Marie, dat ligt in het westen van Suriname. Vrijdagochtend vertrokken we vooor een lange busrit naar Nickerie, vanaf Nickerie een boottocht van 2,5 uur naar Apura. We waren met 5 nederlandse meiden en een Surinaamse familie. In totaal wel 20 personen, een grote groep maar we hebben wel erg gelachen. Vrijdagmiddag kwamen we in Apura aan en hebben daar een dorps wandeling gedaan, Apura is een Indianendorp en we hebben slangen en schildpadden gezien. Daarna gebaden in de rivier, gegeten en nog wat een relaxed, gekletst en sterren gekeken op een bootje terwijl onze gidsen aan het vissen waren. Daarna geslapen in de hangmat, maar er werd de hele nacht muziek gedraaid omdat er iemand jarig was en dat stopte om half 7 's morgens, precies de tijd dat wij weer moesten opstaan....
Die ochtend vertrokken we naar Blanche Marie. Een busrit achterin een open truck van ongeveer 2 uur. Ik kreeg de tip van de gids dat staan het mooist was dus heb ik gedaan! Het was prachtig en heerlijk met die wind! Het eerste deel ging over een open weg en later echt door het oerwoud onder de takken door, dus ik moest wel duiken voor de takken af en toe. Onderweg nog een paar keer gestopt om aapjes te kijken. Na aankomst was het nog een klein stukje lopen naar de watervallen. Helaas is het nu droge tijd en was er erg weinig water. Wat een groot verschil met d efotos van de regentijd. Je zag precies alle rotsen waar normaal het water overheen stroomt. We hebben heerlijk gezwommen, gerelaxed en fotos gemaakt. Daarna gegeten en aan het eind van de middag weer terug inn de truck naar Apura. Ik was kapot en ben na het baden in de rivier en het avondeten in mn hangmat in slaap gevallen. En een heerlijjk lange nacht gemaakt.
Zondagochtend vertrokken we al op tijd weer terug met de boot. We hebben een stop gemaakt in Orealla, een dorpje aan de andere kant van de rivier en dus in Guyana ligt. Het dorpje ligt een beetje op een heuvel waardoor het uitzicht over de river prachtig was. Daarna weer door naar Nickerie en vanaf Nickerie weer terug met de bus naar Paramaribo.
De afgelopen week heb ik maandag, dinsdag en woensdag gewoon gewerkt.
Donderdagochtend ben ik met mn ingegroeide teennagel naar de dokter geweest... Gelukkig had fen ook een kwaaltje dus konden we samen. En waar ik al bang voor was gebeurde, er werd lekker in gesneden. Eerst twee flinke prikken in mn teen en daarna gingen ze lekker snijden en verbinden. Ik kreeg een briefje mee dat ik deze week niet meer mocht werken... Ik verwacht nog wel flink wat pijn te krijgen maar dat valt echt reuze mee. Dus was dit wel een mooie dag om dan eindelijk jullie weer eens op de hoogte te stellen van mijn belevenissen.
En niet alleen van mijn belevenissen maar ook heb ik nog ander nieuws! De meeste van jullie weten het al maar het is dan nu echt zeker. Ik ga mijn plannen omgooien en mijn verblijjf hier verlengen! Mijn oorspronkelijke plan was om hier tot eind nov stage te lopen en vlak voor kerst naar huis te gaan. Een aantal weken geleden begon het al te kriebelen als ik er aan dacht om weer naar huis te gaan....
Jullie hebben we door dat ik het erg naar mn zin heb, zowel op mn stage als daarbuiten. Dus ik heb besloten toch mijn hele stage hier te gaan lopen. Fenneriek denkt daar het zelfde over dus hebben we besloten samen te blijven. Het plan is om tot eind maart te blijven. Als ik dan thuis kom hoef ik alleen nog maar mijn scriptie te schrijjven.
Ik had het hier op mn stage al een keer laten vallen en er met collegas over gesproken, afgelopen maandag kwam daphne met een leuk voorstel om een aantal dagen per week in het lunchcafe als een soort van bedrijfsleider te gaan werken. Dit idee was bij mij zelf ookk al opgekomen omdat ik wist dat er deze functie openstond. Ik krijg dan wat meer verantwoordelijkheid en het is weer een nieuwe uitdaging. Voordeel is dat ik iedereen natuurlijk al ken, en ook al in de keuken werkzaam ben. Woensdag heb ik mijn stagebegeleider in Nederland gemailt en ook hij was heel erg positief!
Dat betekent dus dat jullie mij en ik jullie nog 5 maanden moet missen! En dat ik ookk met kerst en oud & nieuw ook weer niet thuis ben... Dat vindt ik zelf ook wel erg jammer.. maar aan de andere kant krijg ik hier van alle Surinamers te horen dat ik oud & nieuw echt hier mee moet gaan maken, dus dat maakt me ook wel weer nieuwsgierig.
Ik wens iedereen een heel gezellig weekend! en tot de volgende keer!
dikke kus en knuffels!
Ik heb ook eindelijk weer eens fotos geplaatst... ik was van plan er meer te plaatsen maar omdat het zo lang duurt zijn het er niet zo veel geworden. Ik heb er drie mapjes van gemaakt. Hieronder de links:
trip naar Isadou: (zie mijn vorige verhaal)
Surname 2:
Trip naar Blanche Marie:
02 November 2007 - 20:08
Anne:
Heey Lizet,
Na het verschrikkelijk ingewikkelde, zwaar op de schouders liggende last en de uiterst grote verandwoordelijk bij Sneek Promotions nu helemaal in the managing-mood in Suriname! Super leuk! Klinkt heel goed! Zet 'm op en geniet van je tijd daar!
Liefs Anne -
03 November 2007 - 08:29
Marijke:
Lieve Lies
Leuk weer om alles te lezen en te kijken, geniet maar lekker !!!
Pe en mama XXXXXXXXXXX -
03 November 2007 - 18:36
Tamara:
hey liesje!
leuk, leuk, leuk!
mooie foto's. jammer dat je niet kan lezne wara het precies bij hoort. of.... wie wie is. geniet van je tijd!!!
dikke knuffel
Tamara -
05 November 2007 - 16:25
Thijs Mulder:
Lizet,
leuk voor je dat je nog langer blijft daar, goed bekeken..nooit ergens weggaan als het gezellig is!
Als je trouwens niet genoeg ruimte hebt voor fotoos en verhalen dan kun je ook naar www.lostonearth.net , een hele toffe reiswebsite waar je ook een eigen site kunt aanmaken.
Groetjes, Thijs