De introductieweek - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van lizet velzen - WaarBenJij.nu De introductieweek - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van lizet velzen - WaarBenJij.nu

De introductieweek

Door: Lizet

Blijf op de hoogte en volg lizet

03 September 2006 | Thailand, Bangkok

Sawadi-kaa!

De eerste week hierzo... leuk, druk, indrukwekkend maar ook erg gezellig.

Zaterdag zijn we aangekomen, en opgehaald door Jelina en Marieke van het vliegveld. Met de taxi naar Sita Villa, onze thuis de komende 5 maanden. Door de vertraging was het al laat in de middag dus we hebben lekker in de buurt gegeten, een beetje rondgewandeld en zitten kletsen.

zondag naar Future parc geweest, groot mega winkel complex. Heerlijk! beetje inkopen gedaan want in die tas van 24 kilo past natuurlijk niet alles! Daarna nog naar Khao San Road geweest, DE backpackersstraat van Bangkok en supertoeristisch. Naar de kleermaker geweest, pak laten aanmeten, en die was vandaag na een paar keer passen klaar. Op maat gemaakt dus dat is echt heerlijk, kan nog wel eens een verslaving worden..

Maandag het begin van de introductieweek, introductie op school gehad. De universiteit is groot, met veel gebouwen en wij hebben zeg maar een eigen CHN hoekje. Bangkok stond voor dinsdag op het programma, en dat programma bestond vooral uit tempels bezoeken.. Op zich heel erg mooi allemaal maar het is gewoon heet hier, iedereen was moe en dan zijn drie tempels die allemaal uit veel verschillende aparte gebouwtjes bestaan wel erg veel...

Ayutthaya is de oude hoofdstad van Thailand, daar hebben we woensdag het Bang Pa-In Palace bezocht, het zomerverblijf van de koning. Daarna een boottocht over de rivier Chao Praya River, onderweg een oude Wat bezocht (tempel) en uitgestapt bij de olifantenfarm.

Donderdag was buddydag. Met 6 studenten en 2 Thaise buddy's zijn we toen met de skytrain geweest, naar een marktje over de rivier, naar chinatown en siam square geweest. Siam Square is onwijs mooi en modern, het bestaat uit meerdere grote winkelcentra en er zijn hotels bij. Heel erg mooi allemaal en we zijn nu al shopverslaafd.

Vrijdag zijn we naar Kanchanaburi geweest, meer bekend door de Bridge over the river Kwai. Eerst zijn we naar een olifantenfarm geweest, en daar hebben we natuurlijk olifant gereden! Eigenlijk wel een beetje zielig... maja toch maar gedaan. Daarna naar een begraafplaats waar slachtoffers van de dwangarbeid aan de Death Railway liggen begraven, ontzettend veel Nederlanders. Toen natuurlijk naar de brug zelf en daar aan de rivier gegeten.

Zaterdag weer shoppen in future parc, Thaise massage gedaan en uit geweest... maar dat was nog niet zon succes aangezien we niet echt wisten waar we heen moesten.. beetje jammer!

Dit was een beetje kort wat we allemaal gedaan hebben ik hoop dat het niet saai is geworden, dat was het zeker niet. Andere dingen vind ik eigenlijk veel indrukwekkender, het leven is gewoon compleet anders. De Thai zijn over het algemeen ontzettende lieve beleefde mensen, mede door de boeddhistische leefstijl.
Bangkok is een megastad en we zijn al redelijk gewend aan de afstanden, het centrum is gewoon minimaal een uur rijden. Heel veel met de taxi, af en toe de tuktuk, busjes en de skytrain. Dan natuurlijk nog het eten: Lijst en Noodless en altijd buiten de deur eten (gelukkig kan dat lekker cheap!) Afdingen op de markten taxi's en tuktuks, gaat ons ook al goed af. Verder natuurlijk nog de nieuwe mensen om ons heen, een leuke gezellige groep, Marieke, Marc en Jellina (zijn een soort van begeleiders/stagelopers) weten gelukkig al veel en hebben veel geholpen. De groep zijn alleen maar meiden, en tot nu toe is het erg gezellig. Gister is er een groep eerstejaars aangekomen, dus het word druk hier maar vast ook heel gezellig. We zitten vaak gezellig beneden even wat te drinken en we hebben al veel plannen om ook de rest van Thailand te zien. En... Ik ga weer naar Robbie Williams! haha, 14 november in Bangkok voor maar 24 euro!

Morgen dus voor het eerst naar school, het rooster is wel relaxed, vaak op maandag vrij, dus tijd in het weekend voor tripjes! Verder hebben we gewoon een beetje de reguliere lessen, (cbl, moduleassignment, lectures ed) maar we krijgen ook Thaise massage en waarschijnlijk nog een language class, Ik heb er zin in, en ben ontzettend benieuwd.

Het is een aardig verhaal geworden hoewel ik echt lang niet alles heb vertelt! ik heb ook een adres nu hier en dat is:
Guesthouse Site Villa
71/293 Ake-Prajim 3 Road Soi 2
Muang-Ake (Project 1), Lak-Hok
Muang, Patumtani 12000

Zet er maar iets bij van Lizet van Velzen Room 404
Ik heb ook een Thais nummer nu, m'n Nederlandse heb ik ook nog maar die zit niet standaard in m'n telefoon, dus wel in gebruik voor sms en niet voor bellen.
098284335, en de landcode is 660

Iedereen nog bedankt voor de lieve smsjes, berichtjes ed.

Veel liefs!

• 03 September 2006 - 21:23

Marijke & Peter:

Hartstikke leuk om te lezen wat je allemaal heb beleefd de afgelopen week.Ik zou af en toe best wel even om een hoekje willen kijken, vooral hoe jij boven op die olifant zit HAHAHA.Je heb er toch wel een foto van?
    We wachten vol spanning af wat je volgende keer heb beleefd.
    Groetjes Pé en mama xxx en de doggies

• 04 September 2006 - 08:23

"Ome"Hans:

Ha, die Lizet;

Klinkt allemaal alsof je al helemaal bent ingeburgerd. Zo te lezen ga je je daar wel op je plaats voelen. Geniet er maar lekker van. Ik print je verslagen ook uit om ze aan oma te laten lezen.

Groetjes uit IJmuiden.

• 04 September 2006 - 11:02

Ilse:

Hey meis!

Ben nu echt zo jaloers. Klinkt allemaal super. En Thaise massage....betekent dat dat jij ons strax kunt masseren als wij de studiestress niet meer aankunnen ;)
    Ik mail je snel.

Voor nu een dikke kus

• 05 September 2006 - 14:57

Marijke:

Hoi Liez
    Het is dus gelukt met de foto's, nu wordt het nog leuker voor de kijkers op je weblog. Ik kijk alweer uit naar het volgende bericht.
    Groetjes mama XXXXXX

• 05 September 2006 - 16:57

Lin:

Hey Liez!
    Wat leuk allemaal zeg! Jij komt blut en met een dikke overbagage thuis denk he:P
    En ik wil ook zo goedkoop naar RObbie!!!!!!!!!
    kus lin

• 08 September 2006 - 17:42

Ageeth:

heey meid!!
    hoorde van ils dat er foto's opstaan, dus heb maar ff een kijkje genomen.. ziet er erg gaaf uit zeg! ik ben jaloers!!
    heb je m'n sms nog gehad? of heb ik het weer fout gedaan met dat landnr?
    ik hou je site in de gaten!
    liefs ageeth

• 12 September 2006 - 07:27

Erica Schmits:

mede hondenliefhebber van marijke.
    wat een lef om zoiets te ondernemen. geweldig. geniet ervan. gr erica

• 13 September 2006 - 12:42

Thijs Mulder:

He Lizet,
    echt tof man om jou avonturen te lezen. Het lijkt me geweldig om in zo een grote stad als Bangkok bekend te worden met de weg en bekend te worden met het dagelijkse leven.

Drink je water uit flessen of zijn de kranen betrouwbaar genoeg?

Ken je de beginscene van the Beach? Dan drinkt leonardo slangenbloed in een achteraf winkeltje. Als je wat van dat spul kunt vinden wil je het dan voor me meenemen? Je krijgt het wel weer vergoed van me. Heerlijk zo al die lands-eigen dingen!

Leerze en hou je ogen goed open he voor al dat moois.
    Groetjes, thijs.

• 14 September 2006 - 12:49

Marieke Cobben:

He Lizet!

Zo zit je in Frankrijk, en zo zit je weer in Thailand! Zo te lezen vermaak je je goed....shoppen...massages....jeetje, zou echt niks voor mij zijn! Ik zou niet weten waar te moeten beginnen met shoppen, volgens mij zou ik dan nog beter een zeecontainer kunnen huren om alle spullen naar Nederland te loodsen! Nou heel veel succes nog met alles en geniet ervan, dit is een 'once in a lifetime'!

xxx, Marieke

• 16 September 2006 - 15:49

"Ome" Hans:

Ha, die Lizet;

Ik denk niet dat we het gaan redden om vandaag nog een borrel bij je te komen halen, dus namens het hele zootje hier in IJmuiden van harte gefeliciteerd. Neem er een borrel op!

Hans.