Chiang Mai en Noord-Oost Thailand
Door: Lizet
Blijf op de hoogte en volg lizet
12 December 2006 | Thailand, Bangkok
Aweer een maand om! En ook weer genoeg te vertellen want ik ben in die tijd twee leuke weekendjes weggeweest!
Chiang Mai
Het weekendje Chiang Mai was eigenlijk gewoon een schoolexcursie maar daar hebben we de zaterdag en zondag achteraangeplakt om chiang mai zelf een beetje te verkennen. Donderdagochtend vertrokken we om 4 uur vanaf site villa, naar het nieuwe vliegveld. Om een uur of half 8 waren we in Chiang Mai. Direct gingen we door naar Four Seasons waar een heerlijk ontbijt stond te wachten!
Na het ontbijt een mooie rondleiding door de spa en een presentatie van de spa manager. Four Seasons was ook gelijk de mooiste spa die we bezocht hebben in Chiang Mai.
Smiddags hebben we een medical spa bezocht, echt heel erg sfeerloos (en dat hoeven medical spa's echt niet te zijn). Niemand vond het ook leuk daar en daarom zijn we daarna nog naar een kleine spa geweest, met leuke hutjes, een wat lagere prijsklasse dan Four Seasons maar wel erg leuk. Een nogal vermoeiende dag bij alles bij elkaar.....
... maar vrijdagochtend zaten we om 6 uur weer in het busje richting Tao Garden Breathing Centre... Dit was behoorlijk groot en meer met oefeningen, zoals Tai Chi enzo... en we hebben ook even lekker meegedaan... Daarna nog een presentatie, lunch en rondleiding.. Het tweede bezoek was aan de aryuvedic spa, een spa op een berg, heel mooi maar het was nog niet echt geopend en een wat meer alternatieve spa. Daar hebben we een presentatie gehad van een oud mannetje met een baard, een beetje zweverig maar wel erg interessant. Ook ging de man bij iedereen zn pols voelen en aan de hand daarvan kon ie adviezen geven en of je gezond was ed.
Goed vrijdagavond vertrokken de leraren en zijn wij lekker naar de night bazaar van Chiang Mai geweest!
Zaterdag eerst een beetje uitgeslapen want daar had iedereen toch wel ernstig behoefte aan! Daarna zijn we fabriekjes gaan bezoeken! Een zijdefabriek, leuk om te zien hoe de zijde wordt gewonnen van rupsen! Daarna een zilverfabriek met de met een supergrote winkel... en daar zijn ook behoorlijk wat bahtjes uitgegeven! Toen nog een fabriek waar ze hout verven met heel donker spul, dat zie je hier heel veel vaak met versieringen erop enzo. Natuurlijk mochten de parapluutjes en waaiertjes niet ontbreken! echt typerend voor Thailand, en echt heel leuk ook! Als laatste nog een houtsnij fabriek maar toen hadden we het toch wel gehad! Savonds weer even op een marktje rondgewandeld....
Zondag een tempel bezocht op eenberg, een mooi uitzicht maar ik geloof toch dat ik wel genoeg tempels heb bezocht.... ook omdat ik met nana nog tempels in Bangkok heb bezocht vlak ervoor. Aan het eind van de middag zijn we naar de bloemenfair gegaan, een heel bekend en belangrijk evenement. Het bestond uit allemaal tuinen over v verschillende landen enzo... wel mooi maar ik had er wel wat meer van verwacht. Het waren meer planten dan bloemen, en het was iets te attractiepark-achtig.. 's Avonds nog even in Chiang Mai wat gegeten en een borrel gedaan, en toen was het weekend alweer om.
Weer veel gedaan en gezien, en ook wel weer vermoeiend!
Het Noord-Oosten!
Vorige week ben ik met Margrete een weekendje naar het Noord-Oosten van Thailand gegaan. Eerst 6 uur in de bus vanaf Bangkok naar Khon Kaen. Daar even hotelletje gezocht en wat rondgelopen in de stad. het viel gelijk op dat het toch een stuk minder toeristisch is daar. Zondag wilden we naar het National Park in Phuwiang, dus de lonely planet erbij en op naar het busstation, daar zagen we riksja's en dus wilden we natuurlijk even een foto. Toen vertelden de chauffeurs dat we naar het andere busstation moesten, en ze gingen ons wel even brengen... en die kleine Thaise mannetjes trappen! hebben echt wel spieren hoor, haha, natuurlijk hebben we ons even flink laten afzetten haha! Toen met de bus naar Phuwiang, en vanaf het busstation daar een motortaxi naar het National Park, eerst een museum bezocht over dinosaurussen, er zijn in dat park namelijk heel veel botten enzo gevonden. Daarna hebben we een flinke wandeling gemaakt in het park, het was flink zweten maar het uitzicht was het uiteindelijk wel waard! Een aan het eind stond onze chauffeuse (!) weer op ons te wachten om ons terug te brengen naar Phuwiang en vanaf daar hebben we weer de bus naar Khon Kaen genomen.
's Avonds hebben we in Khon Kaen een feest bezocht, met echt Thaise kermisattracties, allemaal eetdingetjes, podiums met dans enzo, echt heel gezellig en leuk, en bijna geen toeristen dus we werden ook wel flink aangekeken af en toe! Maar helemaal niet op een vervelende manier, dus was echt lachen!
Maandagochtend hebben we onze tas gepakt en de bus naar Mahasarakam genomen, waar twee studiegenootjes van mij les geven aan Thaise kinderen. (zie fenneriek.waarbenjij.nu en nicoletigges.waarbenjij.nu) Een paar weken terug waren ze even bij ons in Bangkok en we vonden het leuk om even te kijken waar zij zaten en wat ze daar deden. De kinderen waren vrij vanwege feestdagen maar we hebben wel op de school rondgekeken, en even de verhalen over de geesten in het oude gebouwtje gehoord, haha! Smiddags hebben we vanaf daar de bus naar Khorat genomen, in Khorat even snel gegeten en toen nog een uurtje naar Phimai, in Phimai een goedkoop guesthouse gevonden! Echt zon oud houten huis, met een kamer en een hard bed (wel airco) en een gedeelde (maar wel warme) douche! Prima voor een nachtje, haha! Dinsdagochtend hebben we daar ruïnes van een Khmer tempel bezocht. ja, toch weer een tempel maar echt niet te vergelijk en met de andere tempels! Dit was echt supermooi, heel indrukwekkend en een beetje mysterieus. Het dorpje Phimai bestaat ook alleen uit de tempel en daaromheen zijn dan de straten. Vanaf Phimai zijn we teruggegaan naar Khorat en vanaf Khorat weer terug naar Bangkok!
Het was echt heel leuk om Thailand van een andere kant te zien, weinig toeristen, heel veel landbouw, lelijke koeien, mensen die geen engels spreken maar je toch heel goed willen helpen, we hebben heel veel in de bus gezeten en juist daardoor ook heel veel gezien!
Maar goed natuurlijk ben ik ook nog 'gewoon' in Bangkok geweest! Zo hebben een feest gehad van de Nederlandse ambassade, met kaas en wijn! Erg gezellig! Ik heb met Nana High Tea gedaan in Peninsula Hotel en daarna ook nog een rondleiding gehad, echt heel mooi, chique en langs de rivier! Verder hebben we afgelopen zaterdag kerstbarbecue gehad, met alle sita villa bewoners! Zondag was er een soort spelletjesdag georganiseerd maar ik was nogal ziek (kotsen enzo... ) beetje raar was het dus ik ben maar thuisgebleven.. wel erg jammer eigenlijk! Vandaag hebben we The Baan Thai Spa in Bangkok bezocht, Heel leuke, gezellige spa, echt alles hout en Thaise sferen enzo en midden in de stad maar toch echt helemaal weg, en je merkt er ook niet echt dat je zo in de stad zit! Echt super!
maar goed nu dus weer thuis, was me beetje aan het vervelen.. dus ik dacht wordt tijd voor een nieuwer update!! tja vervelen doen we ons hier ook af en toe, ik heb de hele serie van sex and the city al opnieuw gekeken, we zijn nu met grey's anatomy begonnen! haha! af en toe komt het Thaise eten mn oren uit... maja dan is er nog de mac... of de lekkere Italianen in de stad!
Met school wil het allemaal nog niet zo lukken omdat het niet zo lekker georganiseerd is... de moduulopdracht moet nog een beetje op gang komen..
Maar het is bijna zover, maandag gaan we op kerstvakantie!!! Met zeven meiden, jurney, merel, margreeth, hilde, jettie, nana en ik (en de laatste week voegt kim zich bij ons), gaan we drie weken van noord naar zuid trekken, het meeste is wel geboekt want het is nogal een drukke tijd! ik heb er superveel zin in! alle plekjes zien die we nog niet van Thailand hebben gezien!
en uiteraard probeer ik na de vakantie snel jullie weer alles te vertellen!!
Veel liefs!
PS, natuurlijk wens ik iedereen ook een heel leuke kerstvakantie, kerstdagen en oud& nieuw! En heel veel geluk, gezondheid en liefde voor 2007!!!!
12 December 2006 - 09:19
Marijke:
Hoi Liez
Wat een verhalen weer zeg, gezellig hoor om weer te lezen.Wat het thaise eten betreft, nog ff volhouden hoor. 4 februari krijg je zuurkool, beloofd is beloofd HAHAHA. Nou meis maak er een schitterende "KERSTVAKANTIE"van, HEEL VEEL plezier voor jullie allemaal.
Liefs Pe en mama XXX -
12 December 2006 - 11:18
Jacobien:
He lies, klinkt allemaal echt super!! Kan me niet eens voorstellen hoe jou 'gewone' bangkok er uit ziet! En je kerstvakantie.. ben wel tikkeltje jaloers! Zo gek dat het daar ook warm weer is enzo! Ik bedoel ik ga morgen toch echt een keertje schaatsen hoor! Maar... wij hebben drie extra letters :P øåæ -
12 December 2006 - 14:22
Anouk:
Hai Lizet! Wat heb je weer ontzettend veel leuke dingen beleefd afgelopen maand! Volgens mij is echt alles even indrukwekkend wat je daar ziet! Ik krijg helemaal de reiskriebels van al je belevingen!
Ik wens je ook alvast een hele mooie kerstvakantie, geniet er maar lekker van!
En tot over 1,5 maand, dan gaan we gezellig met zn allen schaatsen, sinterklaas vieren en alle andere dingen doen die je hebt moeten missen. En natuurlijk naar Kopenhagen!
Nou bye bye liefs Anouk
p.s. schattige jongen hoor van de foto, lief met zn stoppelbaardje!! -
13 December 2006 - 10:39
Suuz:
ik hoorde van mama dat je me kerstkaart al hebt gehad, ja ik dacht nu (omdat je verjaardagskaart zo laat was) ik stuur hem lekker op tijd!! haha
wat was dat voor opmerking van Anouk over een schattige jongen op een foto? stiekem toch een thai naar binnen smokkelen in februari?
Veel plezier op je zoveelste uitstapje, al is het natuurlijk nu meer een echte reis!!
doegie en ik heb (om je nieuwsgierig te maken) al wat leuks voor als je weer thuis bent gekocht!
groetjes suuz en natuurlijk erik! -
13 December 2006 - 17:58
Lin:
Hoi Liez!
Wat een belevenissen allemaal weer zeg, kan bijna niet geloven dat je je verveeld hoor:P
Bedankt voor je kerstkaartje trouwens:)
Nou veel plezier maar weer op je vakatievakantie :)
xxlin -
14 December 2006 - 13:17
Wouter:
Heei Lizet.. mooie verhalen hoor! Goed van je dat je zoveel dingen doet! Door jou verhalen krijg ik ook steeds meer zin in mijn eigen reisje. Prettige kerstdagen alvast! Kus Wouter